Проектът „Ученически практики“  по ОП „Развитие на човешките ресурси” даде възможност на двадесет и осем  ученика  от специалност „Компютърна графика“ да получат качествена практическа подготовка в реални работни условия в девет фирми от Пловдив и региона.

Практиките на учениците  продължиха 5 месеца – от март до края на юли. В рамките на 240 часа учениците придобиха  допълнителни знания и умения, необходими за провеждане на практиката в реална работна среда. Осигури се възможност да приложат наученото  от училище и да се запознаят с възможностите за професионална реализация.

Стажантите се включиха с много ентусиазъм и желание в практиките, като се изявиха в сферата на репортажната фотография,  създаваха илюстрации ,  изпълняваха задачи като графични дизайнери,  фестивални координатори, отразяваха актуални събития в   електронни медии, занимаваха се с предпечатна подготовка в графичния дизайн на различни изделия.

За отлично справяне с поставените задачи шест ученика получиха препоръки от работодател. Това са Иван Дагов – 10з, Моника Найденова – 10з, Наталия Таскова – 11з, Пепа Ангелова – 11з, Мария Петкова -11з и Ралица Карова -11з.

Проект „Ученически практики ” реално оцени  всички качества и недостатъци на стажантите, като подпомогна изключително много тяхното професионално развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *