Уважаеми ученици,

Уважаеми родители,

 

Съгласно регламента, разработен въз основа на Заповед № РД 09-1738/24.11.2011 г. на министъра на образованието, младежта и науката и съгласно Приложение № 1 (Изисквания за организиране и провеждане на ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2011/2012 година), срокът за проверка на работите от областния кръг на Математическото състезание „Европейско кенгуру” е 14 работни дни от състезателния ден.

About the author

borismБорис Михайлов

21 Comments

 • Bela казва:

  Има ли шанс резултатите да бъдат оповестени преди 5 Април?

 • Марин Стоянов казва:

  Излагате се.Децата чакат с нетърпение.Само Пловдив не е готов с резултатите.

 • Beli казва:

  Има ли шанс резултатите да бъдат публикувани преди крайния срок?

 • Татяна казва:

  Ще наградят ли децата с грамоти поне до 4 място.Миналата година са давали грамоти до 6-то.В другите страни винаги има награди за децата.

 • Диана Георгиева казва:

  Добро утро!
  Хубаво е когато посочвате краен срок, да вземете и да го спазите. В противен случай отслабвате доверието и доброто впечатление, с което можехте да се гордеете до сега!
  Многобройни деца очакват отдавна резултатите.
  Единствените непубликувани още са на ОМГ Пловдив.

 • Димитър Антонов казва:

  Наистина се излагате! В Плевен на ПМС за 12 часа провериха работите на над 600 деца, като решениятя на задачите бяха с изписване. А в ОМГ – за проверка с шаблонче,15 дни, от които 10 работни, са недостатъчни?! Заповедите са си заповеди, но фактите са налице, нали…

 • Красимир казва:

  Цитат от въпросната заповед 1738/24.11.2011: (Приложение 1, Раздел VII, т.6.
  „6. ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ
  6.1. Директорите на професионалните гимназии и училища изготвят и представят:
  а) в РИО – доклад за проведения училищен кръг на състезанията в тридневен срок от провеждането им;
  б) в дирекция ОПОС, отдел ПОО на МОМН – материали в електронен вид за проведеното състезание (клипове, презентации, снимки, информация за участниците – брой. училищата, учениците-състезатели и постиженията им, учителите-ръководители и участващите в професионалната им подготовка, класиране, награди, партньори, спонсори и др.).
  6.2. Експертите по професионално образование в РИО изготвят и представят в дирекция ОПОС, отдел ПОО на МОМН обобщен доклад за участието на училищата от региона в състезанията в седемдневен срок от провеждането им.
  6.3. Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“:
  а) изготвя и представя на министъра на образованието, младежта и науката доклад за проведените състезания по професионални направления и за резултатите от тях.
  б) публикува на електронната страница на Министерството на образованието, младежта и науката в интернет материали за проведените състезания.“

  В раздел VI Национални състезания (каквото е Европейско кенгуру) няма срокове, т.е. горните срокове от раздел VII Национални състезания по професии са и за него.

  ето линк към заповедта: http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/zapoved09-1738_24-11-2011_olimpiadi.pdf

 • Родител казва:

  ОМГ “ Академик Кирил Попов“ е съорганизатор, но организатор е СМБ Пловдив
  http://www.smb-plovdiv.org/.
  Правото да публикува резултатите е на СМБ и те решават кога и как да стане това.
  В случая Математическата гимназия е засегната страна, а не причинител на проблема.

 • Марин Стоянов казва:

  В СМБ Пловдив да не са само склеротици и да са забравили,че трябва да изнесат резултатите.Сигурно не си вземат редовно предписаните медикаменти.

 • Красимир казва:

  За съжаление информация кой бави резултатите – никаква. В сайта на ОМГ – Пловдив не се обелва и дума дали са готови, в сайта на математиците по темата „Европейско кенгуру“ може да се намери класирането от 2010. Чудя се защо се събират тези такси за участие, може би за благотворителност..

 • Димитър казва:

  Сръкът за проверка е 14 работни дни, а какъв е срокът за обявяване на резултатите?

 • Димитър Антонов казва:

  Явно няма желание да се свърши работата! В другите градове резултатите се публикуваха или на сайта на училището, или на сайта на съответния РИО. Започне ли подобно „подаване на топката“, работата е ясна…

 • Bela казва:

  Нищо чудно да се окаже, че нещо се е случило с документите от състезанието….

 • Красимир казва:

  Ще се разбере така или иначе до няколко дни има ли проблем с работите на участниците от Пловдив (бавна обработка или загубени материали). Налице е обаче нехайно отношение към интереса на ученици и родители, мълчание за евентуален проблеми и сух коментар за гарантиран от наредба 14 дни срок. Който прегледа въпросната наредба може да открие по-кратки срокове за подаване на резултатите, и да се чуди с какво тълкование стават 14 работни дни.

 • Татяна казва:

  Сега остава да не им напечатат и грамоти.За какво събират тези такси.

 • Йордан казва:

  Публикувайте резултатите от Европейско кенгуру най – накрая де.

 • един от няколко милиона казва:

  Демонстрираното неуважение към всички, които работят в сферата на образованието не е изключение, а тенденция. Вашите изказвания показват само едно – така, както говорите и пишете, така и възпитавате. Какво ли е поведението на децата Ви? Жалко за Вас, защото в учебното заведение децата Ви се обучават за определен период от време, но с Вас са за цял живот и ако копират Вашето отношение и поведение … мога само да Ви съчувствам. Всички наши деца чакат, но не роптаят по този начин…
  Когато споменавате „другите страни“ – винаги ги споменавате в контекст, удобен Вам. Но има и друго в „другите страни“ – правила (които родителите не обсъждат), норми (които касаят всички) и т.н. В „другите страни“ сроковете се спазват и никой не се упражнява в красноречие като обижда и напада!
  Предполага се, че на състезания по дадена дисциплина се явяват знаещи, интересуващи се и най-важното желаещи да участват деца… А се създава впечатление, че е само заради грамотите и наградите.

 • Красимир казва:

  Това е линк към резултатите: http://schoolmath.eu/wp-content/uploads/2012/04/Kengoroo_Plovdiv.pdf

 • liliya казва:

  Здравейте.
  Имам въпрос за критериите и подбора за Националния кръг на Европейското Кенгуру. Ще има ли списък с избраните за този кръг деца и къде да следим за него? Благодаря… 🙂

 • Viktoria казва:

  Има ли резултати вече за Плевен. Дайте линк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *